Categorie: AHK - Video

04-05-13

30-07-12

Diplo 2012

P8260033.JPG

De diploma-uitreiking voor diplomanten van de opleidingen Scenografie, Theater en Techniek en Productie Podiumkunsten van de AHK Theaterschool is ieder jaar een groots spektakel georganiseerd door de derdejaars studenten van de Opleiding Theater en Techniek. Dit jaar was de eer aan onze klas. In dit artikel een kijkje achter de schermen.

Iedereen in onze klas kreeg de mogelijkheid om zich te focussen op zijn eigen voorkeur en specialiteit. Bij mij is dat Video en Showcontrol, daar zal dan ook de focus van dit artikel liggen.

 

Voortraject

P1020430.JPG

P1020484.JPG

Gezien we voor dit project een lange periode beschikbaar hebben gekregen hebben we ruim de tijd genomen voor het zoeken naar inspiratie en betekenis. Overveen, Artis, Eye, Javaeiland, de hoogtepunten.

 

zichtlijnen.jpg

In de loop van het voortraject moet je toch die inspiratie gaan omzetten in een uitvoerbaar plan, daar compromissen in maken en aan het tekenen gaan.

Wil je hier meer over lezen scroll dan naar het einde van dit artikel en ga naar pagina 2.

 

 

Studio

P1020524.JPG

P1020533.JPG

Interviews van meer dan 80 personen, waarvan meer dan de helft in de beeldmedia studio.

Voor een kijkje in de studio is pagina 3.

 

 

 

Premontage

P1020546.JPG

P1020542.JPG

Acht Apple machines en drie projectoren in een ethernet netwerk. Om daarmee goed voorbereid de zaal in te gaan zijn we een week eerder begonnen met programmeren in het TPR.

Op pagina 4 mannen die naar computerschermen staren.

 

 

Montage

P1020590.jpg

P1020587.JPG

Dan het uur van de waarheid, de samenkomst van alle mogelijke disciplines. Past alles in de zaal, werkt alles zoals we verwacht hadden?

Zie hoe dat uitpakte op pagina 5.

 

 

Voorstelling

P1020627.JPG

P1020625.JPG

Attentie: vijf minuten voor aanvang!

Twee uur later is de ontlading groot bij een zaal bomvol publiek.

De laatste loodjes op pagina 6.

 

 

Pagina 2: Voortraject

Pagina 3: Studio

Pagina 4: Premontage

Pagina 5: Montage

Pagina 6: Voorstelling

Pagina 7: Credits

 

Pagina's: 1 · 2 · 3 · 4 · 5 · 6 · 7

26-04-12

Afscheid Henny Kamerman

Henny.JPG

Een van mijn afstudeervoorstellingen volgend jaar zal een dansvoorstelling zijn die tegelijkertijd speelt in Amsterdam en Toronto, met een live verbinding daartussen (2x HD H264 streams). Daarvoor ga ik samenwerken met producent Dorothea Sinnema. Daarover later uiteraard meer. Voor nu had ze al een leuk klusje voor me:

26 april j.l. was het afscheid van Henny Kamerman (heeft veel betekend voor de dans afdeling van onze school). Ter ere van dat afscheid was er een middag georganiseerd met oude dans choreografieën die opnieuw gedanst werden door oudleerlingen, liederen en speaches. Voor alle betrokkenen heb ik de middag geregistreerd.

Dat was voor mij een mooie gelegenheid om eens te experimenteren met de Sony EX3 HD camera's van school en met multicam editting. De EX3's had ik met tijdcode gelinkt en gebruikt om 4 lijnen audio op te nemen.

23-04-12

Megalopolis

lig 00.JPG

Het 'Ligeti project 2012' a.k.a. 'Megalopolis' was mijn hoofdproject van mijn verdiepings-workshops-periode. Afstuderende musici van het Asko Schonberg ensemble van Conservatorium Den Haag brachten wereldpremieres van verschillende componisten. De derdejaars studenten Scenografie bedachten hier een voorstelling omheen met veel decor, licht en video. Het complete artistieke team bestond uit meer dan 45 mensen.

lig 00x.jpgHet video deel nam ik technisch voor mijn rekening. Het hele traject van brainstormen, content maken, positities bepalen, lenshoeken uitrekenen, materiaallijsten, planningen et cetera. Hierin werd ik begeleid door Paul van der Ploeg van Beeldmedia. Tijdens de voorstelling had ik hulp van 'projector operator' Hendrik Walther en 'camera vrouw' Marieke Smits, beide eerstejaars OTT.

 

Pagina 2: Het proces

Korte samenvatting van de weken voor de voorstelling


Pagina 3: De voorstelling

Inhoud van de verschillende stukken

Pagina's: 1 · 2 · 3

13-04-12

Workshops

ws 00.JPG

 

ws 05.JPGBegin van het tweede semester van het derde jaar op de theaterschool, stond in het teken van workshops. Alle specialisten kregen workshops toegespitst op hun specialisatie, zoals licht of geluid. Bij mij ligt dat wat moeilijker, omdat ik een beetje mijn eigen weg volg richting video- en datatechniek. Maar gelukkig zijn er meer gekken in deze wereld die er zulke fascinaties op na houden.

 

Lees in dit artikel meer over Beam Systems, Arjen Klerkx, Karl Klomp en Toneelgroep Amsterdam!

Lees meer »

20-03-12

Specialisatie - Tussenstand

De laatste weken heb ik mij bezig gehouden met specialiseren in 'video en data techniek'. Terwijl het gros van mijn klasgenoten diep in het DCU project zaten kreeg ik diverse workshops. Zo heb ik les gehad in het gebruik van mediaservers van Karl Klomp van Toneelgroep Amsterdam, heb ik een korte kijkstage gelopen bij Toneelgroep Amsterdam, bij 'Na de zondeval' en 'De russen'. Ook ben ik bij Beamsystems op bezoek geweest om te kijken naar hun materiaal en werkmethoden. Ondertussen kan ik werken (c.q. ik ken de basis van) met zowel de Hippotizer als de Catalyst en diverse randapparatuur. Hierover later een uitgebreider verhaal.

 

Ligeti 2012

Tijdens mijn specialisatie werk ik ook aan een voorstelling, waarvoor ik het systeemontwerp voor projectie maak en uitvoer. Die voorstelling is gedoopt 'Megalopolis' en brengt studenten van de Ligeti Acadamy, die vers gecomponeerde stukken ten gehoren brengen in een decor ontworpen door studenten Scenografie van de Theaterschool.

 

Zie hier vast een voorproefje. In deze trailer staan ook een aantal foto's van een tripje naar de Frankfurter Messe met een aantal klasgenoten en de workshops van Karl Klomp.

 

Speeldata:

Zaterdag 14 april: Conservatorium Den Haag

Maandag 23 april: Muziekgebouw aan het IJ

 

Meer info:

http://www.facebook.com/megalopolismuziektheater

 

18-02-12

Nieuws: AT5


at5.jpg

De installatie van Roelof, waarbij ik geholpen heb, is vermeld op de website van AT5 (omroep van Amsterdam).

Klik hier voor het volledige artikel

 

 

:: Volgende >>Juli 2022
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31Search
Rss linkje