Verhalen: Klussen, TU - Onderzoek, RP - Stage, AHK - Video, AHK - Licht, AHK - Divers, Divers

07-06-13

7 RTL 4t de zomer

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

Als laatste project in mijn onderzoek-tijd bij The Unit Showcontrol mocht ik twee dagen in het kielzog van Serge Patist mee naar het RTL viert de zomer concert in Zwolle.

CIMG0086.JPGCIMG0096.JPG

Dit concert wordt uitgezonden op zaterdag 29 juni om 16.00 op RTL4, let op het LED scherm bij de 3Js en Kane.

 

Lees meer »

06-06-13

6 Westergas

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

Op [een datum] was er een groot congres van [een klant] bij Westergas. In verschillende ruimtes was The Unit verantwoordelijk voor de aansturing.

CIMG0055.JPGHet congres begon met het ‘Plenaire’ deel in de zuiveringshal. Daarna werden de [personen] in groepen verdeeld en door verschillende ruimtes in de omgeving geleid, om later weer daar terug te komen. Jeffrey, Daan en Felix zaten op Plenair, Johannes deed licht in een van de ruimtes, zelf zat ik in [een andere ruimte].

 

Lees meer »

05-06-13

5 Wembley

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

IMG_6869.jpg

 

Mijn hoofdproject bij The Unit was het VIP feest bij de UEFA Champions League Final in Wembley Stadium, London.

 

 

CLF.jpg

Na de d3 training vroeg Jeffrey mij om een render te maken in de d3 van een cilinder van LED strips. ‘Ja, voor een concertje of zo, in Wembley...’ In eerste instantie had ik het dus ook ingetekend midden in het stadion. Pas later, toen bleek dat we de klus kregen en ik, gezien mijn kennis van de d3, de aangewezen persoon was om naar de locatie te gaan, kwam ik erachter dat het in The Great Hall zou zijn, een evenementen ruimte in het stadion.

 

Lees meer »

04-06-13

4 Ahoy

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

Om snel met materiaal naar locatie te kunnen gaan heeft The Unit een bus aangeschaft.

DSC_0741.jpgAan mij de eer om hem in te wijden met de eerste klus. Dat was 'een congres' van 'een klant' in Ahoy.

 

Lees meer »

03-06-13

3 City Sense

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

In het centrum van Utrecht is een nieuwe evenementen locatie, genaamd City Sense.

DSC_0624 kopie.jpgDiep onder de grond is een ruimte met een lange bar, diverse tafels en krukken, en aan een lange wand één grote projectie.

 

Website City Sense

 

Lees meer »

02-06-13

2 d3


Mail_Footer_TheUnit.jpg

d3 is een combinatie van een mediaserver en een visualizer. Een 3D omgeving waarin een decor gevisualiseerd kan worden, schermen ingetekend en content afgespeeld. Als dat vervolgens op de server afgespeeld wordt, ziet het eindresultaat er hetzelfde uit als in de visualizer.

DSC_0621.jpg

Al een tijd ken ik het systeem en hoop ik in de buurt te komen van iemand die ermee werkt. Een van de eerste dingen die me verteld werd toen ik bij The Unit liep was: ‘Oh ja, we hebben een d3 gekocht met Designer dongles, maar we hebben voorlopig geen tijd om ons erin te verdiepen, dus ga er maar mee spelen.’

 

Lees meer »

01-06-13

1 The Unit Showcontrol

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

Het heeft even geduurd, maar toch zijn we er, Dave in het laatste jaar van de OTT. Het laatste jaar bestaat uit een scriptie en twee projecten. Na mijn BYOD++ scriptie en het NBA Streaming project blijft er nog één project over. Onder die noemer heb ik de afgelopen maanden meegelopen bij The Unit Showcontrol.

 

The Unit Showcontrol is opgericht door Jeffrey Goes en Daan Oomen. Twee dertigjarigen die hun strepen verdiend hebben in het werkveld bij onder andere Sensation. The Unit richt zich op de technische aansturing van licht, video en showcontrol bij live evenementen. Hierbij proberen ze zo vroeg mogelijk in een concept betrokken te worden, zodat er meegedacht kan worden over de creatieve invulling en de vertaling naar een uitvoerbaar project. Alles van het maken van content tot het uitdenken van een patch.

Veel werken zij met HOG4, MA2, WYSIWYG, After Effects, Cinema 4D, Catalyst, 7th Sense en d3. In dienst zijn een vaste Motion Graphics Designer (Thomas Hessing), lichttafel operators, mediaserver operators, projectie specialisten en producenten. Op kantoor in Amsterdam Zuid-West is een magazijn met alle apparatuur, een aantal werkplekken en een visualisatie studio, met een vaste projector om projecten te kunnen voorbereiden en shows te kunnen programmeren.

 

LET OP: The Unit werkt aan grote projecten, waarbij vele andere bedrijven meewerken. Hierbij zijn vele belangen gemoeid. Een aantal projecten waaraan ik heb meegewerkt zijn nog in pitch-fase, bij anderen is het gewoon niet toegestaan om beeldmateriaal te publiceren. In deze artikelen heb ik heel bewust sommige afbeeldingen wel/niet getoond, of heb ik bedrijfs/persoons namen wel/niet genoemd. Dit heb ik uitgebreid uitgevraagd bij diverse partijen. Heb je het gevoel dat ik iets moet verwijderen, of juist iemand vergeten ben te noemen, laat dit dan weten!

2013-03-06_19-00-33_HDR.jpg

Klik op "Lees meer" om meer te lezen over mijn eerste 'meekijk'project, de opening van het nieuwe kantoor van Ricoh.

 

 

Lees meer »

:: Volgende >>Juli 2022
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31Search
Rss linkje