Categorie: AHK - Divers

04-05-13

09-02-13

Het grote S-woord

scriptie

Tegenwoordig hebben veel mensen een smartphone en is het gebruik van sociale media een gewoonte. Maar op het moment dat een theatervoorstelling begint moet het publiek die smartphones uitzetten. Wat als we die aan laten staan? Tot wat voor interactief theater kan dat leiden? En wat zijn de technische consequenties?

Van september 2012 tot januari 2013 heb ik gewerkt aan mijn afstudeerscriptie 'Bring Your Own Device: To Theatre' onder begeleiding van Sierk Janszen.

Nieuwsgierig?

Kijk dan snel op: http://scriptie.davevanroon.nl

(Uiteraard in tablet vriendelijke versie)

verdediging2De verdediging

Op 18 januari 2013 moest ik de scriptie verdedigen voor een commissie bestaande uit Jonas Nouwen (directeur Unhype) en Alexander Zwennes (directeur Kiss the Frog), vergezeld door mijn externe begeleider Sierk Janszen (Rapenburg Plaza) en mijn begeleider vanuit school Anke Nust. Officieel mocht hier geen publiek bij aanwezig zijn, maar bij mijn introductie met Pixelphones (zie scriptie) waren toch de nodige docenten uit interesse aanwezig.

Uiteindelijk is BYOD++ beoordeeld met een 9

21-03-12

Frankfurter Messe

frank 00.JPG

Onder het motto van workshops reisden Martijn Nieuwenburg, Wilfred Loopstra, Wouter Janmaat en 'the humble narrator' af naar Frankfurt voor een van Europa's grootste theatertechniek beurzen, de Frankfurter Messe.

 

Lees meer »

20-02-12

Istanbul 2012

Dit jaar ging de studiereis met de opleidingen Theatermaker & Techniek, Productie Podiumkunsten en Scenografie naar Constantinopel. Zie hier een sfeerimpressie:

 

 

11-02-12

KIJK - Kunstonderdompeling

poster2.jpg

Het laatste deel van de kunstonderdompeling stond onder leiding van decorontwerpster Tjallien Walma van der Molen. Deze twee weken gingen over het kijken. Daarvoor gingen we op pad naar verschillende kunstwerken en natuurverschijnselen.

Iedereen moest foto's maken, die we publiceerden op een blog en later gingen analyseren. Al dit materiaal zou dienen als inspiratie voor het maken van een installatie als eindopdracht.

De blog is te vinden op davevanroon.nl/zen

 

Pagina 2: Kunstonderdompeling

Samenvatting van alle trips en opdrachten

 

Pagina 3: De expositie

Het eindresultaat van OTT Groep S

 

Pagina 4: Mijn installatie

Mijn eigen bijdrage aan de expositie

 

Pagina's: 1 · 2 · 3 · 4

15-12-11

Kunstonderdompeling

 

Winter2.54.JPG

 

De Kunstonderdompeling is een 3e jaars programma van de OTT om de studenten beter te laten kijken, beeld te analyseren en meer inzicht te krijgen in het creatieve aspect van conceptontwikkeling.

Zo zijn we twee weken op stap geweest met Jan Derk van den Berg (docent cultuurgeschiedenis) in verschillende musea om beelden te analyseren. Daarbij ging het vooral om technische aspecten als compositie, kleurcontrast, contrapuntische ordonnantie en dergelijke. In het Rijksmuseum moesten we verschillende schilderijen presenteren en aan het einde van de twee weken een presentatie geven van de analyse van twee opera's.

Met Roeland Hazedonk gingen we verder in op het analyseren van opera's. Aan het einde van die twee weken moesten we zelf een mini opera bedenken in een maquette, op liederen van Schubert. Samen met Wilfred Loopstra en Robin de Boer zijn we gekomen tot de opera 'Die Rolltreppe'.

 

Lees meer »Juli 2022
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31Search
Rss linkje