« 2 d3STREAM »

1 The Unit Showcontrol

01-06-13

1 The Unit Showcontrol

Mail_Footer_TheUnit.jpg

 

Het heeft even geduurd, maar toch zijn we er, Dave in het laatste jaar van de OTT. Het laatste jaar bestaat uit een scriptie en twee projecten. Na mijn BYOD++ scriptie en het NBA Streaming project blijft er nog één project over. Onder die noemer heb ik de afgelopen maanden meegelopen bij The Unit Showcontrol.

 

The Unit Showcontrol is opgericht door Jeffrey Goes en Daan Oomen. Twee dertigjarigen die hun strepen verdiend hebben in het werkveld bij onder andere Sensation. The Unit richt zich op de technische aansturing van licht, video en showcontrol bij live evenementen. Hierbij proberen ze zo vroeg mogelijk in een concept betrokken te worden, zodat er meegedacht kan worden over de creatieve invulling en de vertaling naar een uitvoerbaar project. Alles van het maken van content tot het uitdenken van een patch.

Veel werken zij met HOG4, MA2, WYSIWYG, After Effects, Cinema 4D, Catalyst, 7th Sense en d3. In dienst zijn een vaste Motion Graphics Designer (Thomas Hessing), lichttafel operators, mediaserver operators, projectie specialisten en producenten. Op kantoor in Amsterdam Zuid-West is een magazijn met alle apparatuur, een aantal werkplekken en een visualisatie studio, met een vaste projector om projecten te kunnen voorbereiden en shows te kunnen programmeren.

 

LET OP: The Unit werkt aan grote projecten, waarbij vele andere bedrijven meewerken. Hierbij zijn vele belangen gemoeid. Een aantal projecten waaraan ik heb meegewerkt zijn nog in pitch-fase, bij anderen is het gewoon niet toegestaan om beeldmateriaal te publiceren. In deze artikelen heb ik heel bewust sommige afbeeldingen wel/niet getoond, of heb ik bedrijfs/persoons namen wel/niet genoemd. Dit heb ik uitgebreid uitgevraagd bij diverse partijen. Heb je het gevoel dat ik iets moet verwijderen, of juist iemand vergeten ben te noemen, laat dit dan weten!

2013-03-06_19-00-33_HDR.jpg

Klik op "Lees meer" om meer te lezen over mijn eerste 'meekijk'project, de opening van het nieuwe kantoor van Ricoh.

 

 

Vervolg:

2013-03-05_17-30-44_HDR.jpg2013-03-05_17-31-28_HDR.jpg

 

Onder begeleiding van Jeffrey werd ik welkom geheten binnen het bedrijf en mocht ik eerst ‘spelen’ in de studio om te wennen aan de apparatuur en de werkwijze. Bijvoorbeeld door een HOG4 aan een Catalyst aan te sluiten over Artnet, wat bij veel projecten gedaan wordt.

 

DSC_0618.jpg

Dit kwam ook terug bij een project waar ik mee mocht kijken. De onthulling van het nieuwe kantoor van Ricoh, van de kopieermachines. Voor dat pand werd een Layher toren gebouwd met Barco projectoren om een film af te kunnen spelen op het pand. Van al het licht is een tekening (en WYSIWYG visualisatie) gemaakt, zodat de aanleg ervan uitbesteed kon worden aan Rental.

2013-03-06_19-00-33_HDR.jpgDSC_0617.jpgDSC_0620.jpg

Hiebij heb ik vooral meegekeken bij projectie specialist Felix Zwinkels, die was verantwoordelijk voor het afregelen van de projectie.

 

Toen ik zelf aan de slag mocht ben ik begonnen met Research and Development. Op het gebied van interactiviteit m.b.v. o.a. swipen, glasprojectie, draadloos DMX t.b.v. LED pakken en object tracking heb ik een aantal verslagen gemaakt. Helaas was bijna altijd het antwoord: Ja dat kan, maar het kost veel geld. En, vaak is het goedkoper om iets te kopen wat kan wat je wilt, dan het zelf te maken.

 

 

1 The Unit Showcontrol

2 d3

3 City Sense

4 Ahoy

5 Wembley

6 Westergas

7 RTL viert de zomer concert

 

 

Feedback in afwachting van moderatie

Deze post heeft 1 feedback wachtend op goedkeuring...

Plaats commentaar


Jouw e-mail adres zal niet worden getoond op deze site.

Jouw URL zal worden weergegeven
(Enters worden <br />)
(Naam, email & website)
(Sta gebruikers toe om contact met je op te nemen via een berichtformulier (je E-Mail wordt niet getoond.))


Juli 2022
Maa Din Woe Don Vrij Zat Zon
 << <   > >>
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31Search
Rss linkje